Keress receptre vagy hozzávalóra

Bolognai spagetti vagy makaróni

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús (sertéscomb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk piros arany
  • őrölt majoranna
  • őrölt feketebors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzervparadicsom (70 g)
  • 1 tk pirospaprika
  • zsír
  • 1 csomag spagetti vagy makaróni
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • ketchup (elhagyható)

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsíron megpirítjuk, majd beletesszük a darált húst, és a hagymával jól átkeverve átsütjük.
    2. Amikor kész, beleteszünk egy teáskanál "Piros aranyat", ízlés szerint őrölt majorannát és őrölt feketeborsot, a kis doboz konzervparadicsomot, valamint a pirospaprikát, és az egészet fedő alatt összepároljuk. Amikor már majdnem kész, fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, és készre pároljuk.
    3. A ragut a közben kifőzött tésztára helyezzük, és reszelt sajttal megszórjuk. A tetejére ízlés szerint ketchup-ot teszünk, de ezt el is hagyhatjuk, mert nem igazán az olasz konyhához tartozó szósz. Jó étvágyat!

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin