A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk és áttörtjük. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húsokat, a sót, a borsot és a fűszereket. Kb. 15-20 perc alatt lefedve készre pároljuk a húst (szükség esetén plusz vízzel).
Ezután összekeverjük a paradicsompürével (ha szükséges, cukrozzuk). Pár perc alatt összepirítjuk, és ha, szükséges felöntjük még egy kevés vízzel.
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A szószt a tésztára kanalazzuk, sajttal megszórva, friss fűszerekkel, esetleg ketchuppal tálaljuk.