Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti kétféle húsból

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg sertéshús (darált)
  • 25 dkg marhahús (darált)
  • 4 ek olívaolaj
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1/2 dl víz
  • 3 csipet só
  • 1 púpozott tk bazsalikom
  • 1 púpozott tk oregánó
  • fekete bors (őrölt)
  • A tésztához:
  • 3 l víz
  • 3 tk só
  • 1/2 dl étolaj
  • 30 dkg spagetti tészta
  • A tálaláshoz:
  • reszelt parmezán sajt
  • ketchup

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk és áttörtjük. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húsokat, a sót, a borsot és a fűszereket. Kb. 15-20 perc alatt lefedve készre pároljuk a húst (szükség esetén plusz vízzel).
  2. Ezután összekeverjük a paradicsompürével (ha szükséges, cukrozzuk). Pár perc alatt összepirítjuk, és ha, szükséges felöntjük még egy kevés vízzel.
  3. A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A szószt a tésztára kanalazzuk, sajttal megszórva, friss fűszerekkel, esetleg ketchuppal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss