Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai spagetti alaprecept

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db szárzeller
  • 10 dkg pancetta
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 dl húsleves alaplé
  • bors
  • 1 dl tej (zsíros)
  • 50 dkg spagetti tészta

Elkészítés

    1. Egy aprítógép segítségével püré állagúra turmixoljuk a hagymát, a répát és a zellert, majd a zöldségeket egy külön tálba szedve ledaráljuk a pancettát is. 
    2. Az olajat és a vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd erős tűzön kb. 10 percig pároljuk a pürésített zöldségeket.
    3. Hozzáadjuk a zöldségekhez a szalonnát és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pároljuk.
    4. Hozzáöntjük a bort, 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az alaplevet is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd további 30 percen keresztül főzzük. Végül apránként belekeverjük a tejet.
    5. A spagetti tésztát sós vízben al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd ráhalmozzuk a ragut és tálaljuk.

    GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 

    3 ALAPMÁRTÁS, AMIT ISMERNED KELL - KONYHAI KISOKOS >>> 

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin