Elkészítés: Először a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a karikákra vágott szárzellert, sárgarépát, zöldpaprikát. Pár percig tovább kevergetem, majd mehet bele a kétféle paradicsom, fűszerezem ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval, őrölt borssal, sóval, pici cukorral, őrölt babérral. Lefedem, és lassú tűznél, néha megkevergetve fél órán át párolom.
A házi lasagne tésztát 4 tojásból elég készíteni 4 adaghoz. A tészta hozzávalóit gyorsan kidolgozom kézzel, asztalon kisodrom egy vastagabb hengerré, majd 5-6 felé vágom. A tésztagépen átengedem 1-5 fokozatig mindegyik csíkot, majd nagyobb darabokra vágom, és bő olajos, sós vízben 1-2 percet forralom. Ezután leöntöm róla a víz nagyobb részét, hogy ne ázzon a tészta, de nem hagyom szárazon sem, mert gumis lesz.
Egy nagyobb tepsit kiolajozok, erre kerülnek az alsó tésztalapok. Erre kanalazom a bolognai ragu 2/3 részét. Erre újabb lapok jönnek, amire a spenótleveleket terítem (én fagyasztottal dolgoztam, azt előtte kiengedtem), borsozom, 4 gerezd fokhagymát reszelek rá, majd a tömlős sajtkrémet is rányomom darabokban. Ezt befedem a maradék tésztával, amire a maradék bolognai ragu kerül. A tetejét meghintem reszelt parmezán sajttal.
Előmelegített 180 C fokos sütőben fél órát sütöm, amíg szépen megpirul a sajt a tetején.
Tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyom, mert csak akkor szeletelhető szépen.