Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai ragu spagettivel

5/5

Hozzávalók

  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zeller (durvára reszelt)
  • 10 dkg sárga répa (durvára reszelt)
  • 50 dkg darált hús (marha, sertés vagy vegyesen)
  • 3 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • oreganó
  • 1 db babérlevél
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag spagetti
  • reszelt sajt

Elkészítés

    1. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymákat finomra aprítjuk.
    2. A felhevített olajban megpirítjuk a szalonnát, rajta üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Átpirítjuk a felaprított fokhagymát és a durvára reszelt zöldségeket. Ezután a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, fakanállal kissé szétzúzzuk a paradicsomdarabokat, és egy kevés vízzel pároljuk, néha megkevergetve kb. 45 percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük, és mártás sűrűségűre főzzük.
    3. A spagettit bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük. A raguval és reszelt sajttal tálaljuk.

      Még több bolognai recept >>> 

      A legjobb paradicsomos receptek >>> 

      Spagetti receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin