Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai lasagne

default user icon
21 4.1/5

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • 30 dkg sajt
  • A raguhoz:
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 fej zeller
  • olaj
  • 1 doboz paradicsom konzerv (darabolt)
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús (marha+sertés)
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • fokhagyma
  • 1 doboz paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj (+ az edény kikenéséhez és a tetejére)
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A raguhoz a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olaj on megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet öntve alá puhára pároljuk (ha van, még jobb a húsleves víz helyett). Ha már puha, összeturmixoljuk és félretesszük.
    2. A hagymát apróra vágjuk, olaj on megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, hozzáadjuk a fokhagymát és 30-40 percig főzzük. Ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét és a ketchupot, majd összeforraljuk.
    3. A besamelhez a vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, aztán felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Forralás közben sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. 
    4. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként kikenjük besamel mártással. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jön a bolognai ragu, végül sajtot reszelünk rá. Mindezt megismételjük 3-4-szer.
    5. A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a sajt ropogós lesz, forrón tálaljuk.

    A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>> 

    EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

    NINCS BENNE BESAMEL, MÉGIS KRÉMES: MASCARPONÉS SPENÓTOS LASAGNE >>> 

Megjegyzés

Az én gyerekeim nem nagy zöldségevők, mindent elkövetek, hogy minél több zöldséget becsempésszek az étrendjükbe. Ez az étel a kedvenceik közé tartozik! Igen kiadós.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Krio07
Legjobb lasagne recept!
Almisajt
Szuper recept! Már többször elkészítettem és mindig óriási sikere van!
Hajni81
Tökéletes recept! Mindenkinek nagyon ízlett! Mindenkinek ajánlom! Köszi hogy megosztottad velünk! :)
AliyaEvelin
Megcsináltam és nagyon finom lett!Köszönöm szépen a receptet!
lamac93
Rengeteg lett a végén a mosogatni való, de bőven megéri!:) Tényleg tökéletes recept!!:)
secolacco
Nagyon finom lett. Én azóta a bolognai spagettihez is ennek a receptnek a raguját készítem el. Arra kell figyelni, hogy a végén, a tetejére ahova nem kerül besamel, ott a tészta nem puhul meg. Nálam az első próbálkozásnál a széle kemény lett a felső tészta rétegnek.
zsofesz85
Tökéletes a recept!! Mindenkinek ajánlani tudom, nagyon finom!
kispearl
Jól hangzik, ki fogom próbálni. A nyarat Angliában töltöttem, ott minden héten esznek lasagnét, ami soha nem maradhat el mellőle az a foghagymás vajjal pirított kifli (bagett) és a zöld saláta (zöld és lila saláta, uborka, kaliforniai paprika). Nekem mindig nagyon jól esett a saláta ehhez az igen csak laktató ételhez. Próbáljátok ki!
sztibor
Köszi a receptet! Nagyon jó lett, és a srácaim is ették, annak ellenére, hogy zöldség is volt benne :-)
Baricka
Tényleg isteni finom!! Mondjuk a zeller nálam is kimaradt. A répákat pedig nem főztem külön, hanem lereszeltem és a paradicsomos husiban főztem puhára. Így talán egy picit gyorsabb elkészíteni.

Hasonló Receptek