Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai lasagne diétásan

default user icon

Hozzávalók

  • 75 dkg cukkini
  • 1 kg darált hús
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg trappista vagy mozzarella (light)
  • 5 dl paradicsompüré (nulla kalóriás paradicsomszószt is használhatsz)
  • 25 dkg domba (csiperke)
  • 1 doboz natúr joghurt
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • majoranna
  • bors
  • 8 db édesítő tabletta

Elkészítés

    1. A cukkinit megtisztítjuk, majd a zöldségpucolóval, hosszában, a lasagnetésztához hasonlóan vékony szeleteket vágunk belőle. Egy tálba tesszük, besózzuk és hagjuk, hogy levet eresszen.
    2. A hagymát is megtisztítjuk, apró kockára vágjuk,és 3 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, félig megpároljuk, majd beletesszük az apróra vágott gombát.
    3. Ha a levét elfőtte, felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a zöldfűszereket, az édesítőt,és összeforraljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd ismét felforraljuk, és, ha már nem túl leveses, levesszük a tűzről. A sajtot lereszeljük,és a felét hozzáadjuk a bolognai szószhoz.
    4. Kinyomkodjuk a cukkini levét, és egy papírtörlőre tesszük. Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük az olajjal, majd lerakjuk az első réteg cukkinit úgy, hogy a csíkok fedjék egymást, majd erre rakunk még egy réteget. Rákanalazzuk a szószt, majd újra cukkini, újra szósz, addig rétegezve, amíg el nem fogy az alapanyag, úgy, hogy cukkini legyen a tetején. Megszórjuk a maradék sajttal, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt, pirosra sütjük.

      NE CSAK RÁNTSD! SZUPER ÖTLETEK A CUKKINI ELKÉSZÍTÉSÉHEZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin