Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai lasagne diétásan

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A diétás bolognai lasagnéhez a cukkinit megtisztítjuk, majd a zöldségpucolóval, hosszában, a lasagnetésztához hasonlóan vékony szeleteket vágunk belőle. Egy tálba tesszük, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. A hagymát is megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és 3 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, félig megpároljuk, majd beletesszük az apróra vágott gombát.
  3. Ha a levét elfőtte, felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a zöldfűszereket, az édesítőt, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, majd ismét felforraljuk, és, ha már nem túl leveses, levesszük a tűzről. A sajtot lereszeljük,és a felét hozzáadjuk a bolognai szószhoz.
  4. Kinyomkodjuk a cukkini levét, és egy papírtörlőre tesszük. Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük az olajjal, majd lerakjuk az első réteg cukkinit úgy, hogy a csíkok fedjék egymást, majd erre rakunk még egy réteget.
  5. Rákanalazzuk a szószt, majd újra cukkini, újra szósz, addig rétegezve, amíg el nem fogy az alapanyag, úgy, hogy cukkini legyen a tetején.
  6. Megszórjuk a maradék sajttal, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt, pirosra sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss