Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai lasagne, ahogy Gáspár Bea készíti

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • olívaolaj
  • A szószhoz:
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db zeller gumó
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2-3 db zárzeller
  • 1-2 dl száraz vörös bor
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • kakukkfű
  • friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem zöld
  • barna cukor
  • mozzarella
  • parmezán sajt
  • A besamel mártáshoz:
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat felütjük és egy aprítóba tesszük és a gép segítségével felverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet (tojásonként 10 dekagramm lisztet használunk) és a sót és összekeverjük. Amikor a tészta már majdnem elválik az edény falától kevés olívaolajat öntünk hozzá és az aprítóval néhány percig keverjük még. Egy lisztezett gyúrótáblán átgyúrjuk még a tésztát, és felhasználásig folpackba tesszük.
    2. A raguhoz olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, félrehúzzuk az edény szélére és beletesszük a darált húst. Amikor a hús megpirult kiszeszedjük.
    3. Egy aprítógép segítségével összevágjuk a meghámozott zellert, répát és a szárzellert és a serpenyőbe, a hagymára öntjük és megpároljuk. Felöntjük a vörösborral, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet. Felöntjük a paradicsomszósszal és a hámozott paradicsommal, visszatesszük a húst és felöntjük vízzel. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, petrezselyemmel, barna cukorral és sóval is, ha szükséges.
    4. A besamel mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és felöntjük tejjel. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
    5. A tésztát annyifelé vesszük, ahány réteget szeretnénk készíteni. Lisztezett felületen tepsi alakúra nyújtjuk a tésztát.
    6. A tepsi aljára tesszünk egy réteg szószt, befedjük az egyik tésztalappal, ráöntjük a besamel egy részét, majd újból a raguból rakunk egy réteget. Ezután következik ismét a tésztalap és a besamel, ragu és tésztalap. A tetejére mozzarella sajtot és parmezánt rakunk. Alufóliával lefedjük és 170 fokon 35 percig sütjük. 25 perc után levesszük a fóliát, hogy a sajt megpiruljon.

    Videó! Így készítheted el a bolognai lasagnét! >>> 

    GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES, AHOGY MI SZERETJÜK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Bolognai lasagne, ahogy Gáspár Bea készíti recept?


Magazin