Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai lasagne, a klasszikus recept

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A répát és a zellert meghámozzuk, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A bőr eltávolítása után felkockázzuk a szalonnát.
  2. Lábasban olajat forrósítunk, és ropogósra sütjük rajta a szalonát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon kevergetve fehéredésig pirítjuk a darált húst. Beleforgatjuk a répát, a zellert, továbbá a hagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a darabolt paradicsomot a levével együtt, valamint a szalonnakockákat, és a ragut némi sóval, őrölt fekete borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Közepes lángon 10 percig főzzük.
  3. Közben a besamelmártáshoz felforrosítjuk vajat, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjüka felmelegített alaplével, a tejjel, továbbá a tejszínnel, és kevergetve felforraljuk. Ezután beleforgatunk 10 dkg reszelt sajtot, majd egy kevés sóval, őrölt fehér borssal és 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
  4. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a besamelmártás egynegyedét. Elrendezünk rajta 3 db lasagnelapot, rákanalazzuka darált húsos ragu felét, és meglocsoljuk a maradék besamelmártás egyharmadával. Ugyanígy készítünk még egy réteget, azután befedjük a megmaradt tésztalapokkal, meglocsoljuk a többi besamelmártással, és megszórjuk a megmaradt sajttal. Végül a lasagnét 200 fokon 40 percig sütjük.

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

bolognai spagett >>>

bolognai szósz alaprecept >>>

Megjegyzés

A recept a Fanny konyhában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss