Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai calzone - a töltött pizza

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • Calzone tésztájához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál instant élesztő
  • 1 dl langyos víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • A bolognai szószhoz:
  • 10 dkg marhahús
  • 10 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • csipet cukor

Elkészítés

1.

A calzone tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban (a vizet fokozatosan adjuk hozzá), rugalmas tésztát gyúrunk és meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

2.

Míg a tészta kel, elkészíthetjük a szószt. A vöröshagymát egy serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük sóval borssal és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a fokhagymát, az oregánót, a bazsalikomot és a cukrot. Addig főzzük, míg a hús megpirul és a szósz besűrűsödik. Ez kb. 30 perc. A szósz ezzel elkészült.

3.

Ha megkelt a tészta 4 felé osztjuk és kerek lapokat nyújtunk belőlük. A kör egyik felét vastagon megpakoljuk a szósszal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, végül jól összenyomkodjuk egy villával a széleit.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss