Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolo do caco (madeirai kenyér)

75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az édesburgonyát megmostam, cikkekre vágtam, majd lefedve megsütöttem 150 fokon a sütőben. Miután kihűlt, 5 dekányit pépesítettem belőle.

A langyos vízben elmorzsoltam, feloldottam az élesztőt, majd a már kimért lisztből 3 evőkanálnyit hozzákevertem, és lefedtem 15 percre. A maradék lisztben elkevertem a sót és a pépesített kihűlt édesburgonyát. Miután a 15 perc letelt, bedagasztottam a tésztát, nem kemény, hanem inkább lágyabb állagúra, majd duplájára kelesztettem.

Ezután 5 darabra vágtam, gombócokat csináltam, majd kicsit ellapogattam, és 25 percig letakarva újra kelesztettem.

Egy teflonos serpenyőt felforrósítottam, majd megsütöttem benne a kenyérkéimet. Nem nagy lángon, oldalanként kb. 6-7 percig sült, először csináltam egy próbadarabot. :)

Fokhagymás-snidlinges fűszervajat készítettem mellé: a lágy vajba belereszeltem 1 gerezd fokhagymát és 1 csokor apróra vágott snidlinget kevertem hozzá. Még langyosan, kettévágva megkentem, és rekord gyorsasággal el is fogyott. :)

Megjegyzés

Különleges, ízletes. Frissen, langyosan az igazi. - flatcoated

Ezek is érdekelhetnek

Friss