Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Böllérverseny, skandináv gasztroest és kávéfesztivál - 3 szuper program a hétvégére

Az előttünk álló hétvégén szurkolhatsz egy böllérversenyen, egyedülálló módon ismerkedhetsz a skandináv gasztro-kultúrával és különleges kávékat is kóstolhatsz.

16. Nemzetközi Böllérverseny Napkoron

Szombaton hajnalban nagy vagdalkozásba kezdenek a böllérek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluban. A rendezvényre benevezett hazai és külföldi csapatok először szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat mutatják be, majd hagyományos disznótoros finomságokat készítenek. Vágnak hússertést is, de a versenyben csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel. A szakértő zsűri több kategóriában értékel: keresik majd a böllérek legjobbját, továbbá a legjobb hurkát, toroskáposztát, kolbászt, fogópálinkát és forralt bort, a közönség soraiból pedig magad is szavazhatsz a legnépszerűbb főzőcsapatra.


A kísérőprogramok keretében fellép az Igrice Néptáncegyüttes, a Kaplonyi Asszonykórus és a napkori Mártogatós Néptáncegyüttes. A szervezők reggeltől félóránként különjáratokat indítanak a nyíregyházi autóbusz-állomásról Napkorra.

Részletek >>>  

Fedezd fel Strindberget minden érzékszerveddel!

2017. január 14-én új gasztro-kulturális programsorozatot indít útjára a Skandináv Ház Alapítvány. A Strindberg kedvencei címet viselő nyitórendezvényen megkóstolhatsz egy menüt is, amelynek klasszikus téli fogásai szerepelnek a svéd dráma- és regényíró munkásságát kutató Meidal Björn által összeállított szakácskönyvben. Az ételeket az Alapítvány felkérésére Gottschall János készíti el erre az alkalomra. A séf korábban nívós hazai szállodákban és éttermekben, majd 1990-től magyarországi külképviseleteken főzött. Pályáját a svéd királyi nagykövetségen folytatta, így volt alkalma elmélyedni az északi konyha rejtelmeiben.

Svéd konyha - a húsgolyón túl >>>  

Az est folyamán részleteket hallhatsz August Strindberg A pelikán című darabjából a Dollár Papa Gyermekei lakásszínházi társulat átiratában és előadásában.

Kávéfesztivál Bécsben

2017. január 13. és 16. között az osztrák főváros egyik legismertebb sörfőzdéje ad otthont a Bécs másik kultikus italáról szóló Vienna Coffee Festivalnak. Az eseményen termelők prezentálják nyers és pörkölt kávéikat, továbbá profi baristák mutatják be az eszpresszó, a latte art, a filteres kávé vagy a cold brew készítésének művészetét a legkülönbözőbb főzőkön és módszerekkel. Egy pultoscsapat három kreatív koktéllal újraértelmezi a kávé és a röviditalok kapcsolatát, továbbá megkóstolhatod a tavalyi szezon kedvencét, a frissen főzött Mucke Fuck kávésört is.


A programot a kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k és baristabajnokság teszik teljessé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss