Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Böllérmáj

MME MME
1 3.8/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod.
A hagymát félkarikára vagy kockára felaprítod.

A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan.

Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss