Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Böllérláb

120 perc
mester
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A sertéslábakat megfőzzük, kihűtjük, és óvatosan kicsontozzuk, hogy minél jobban egyben maradjon.

A szalonnát felkockázzuk, kedvenc serpenyőnkben kisütjük, a pörcöt kihalásszuk és félretesszük. A hagymát finomra vágjuk, a májat felcsíkozzuk, és a visszamaradt zsírban megpirítjuk. Megvárjuk, amíg kihűl, fűszerezzük, hozzáadjuk a nyers tojásokat és az összezúzott fokhagymát. Izmos jobbunkkal összedolgozzuk, és megtöltjük vele a lábakat.

Megformázzuk, alufóliába csavarjuk, és sós vízben fél óra alatt megpároljuk. Ezek után kihántjuk a burkából, ismét elővesszük kedves serpenyőnket, és némi olajban szép pirosra sütjük ételünket.

Megjegyzés

Körítsük sült burgonyával, adjunk mellé idénysalátát és egy szép kékfrankost.
- dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss