Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolgár töltött paprika és paradicsom

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 mokkáskanál őrölt bors
  • 4 mokkáskanál pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg rizs
  • olaj
  • 4 paradicsom
  • 6 paprika (kaliforniai)
  • 2 pohár kefir
  • 3 db tojás

Elkészítés

    1. A töltelékhez az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, és kicsit átforgatjuk. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a borsot, a sót, a pirospaprikát és a rizst. Kevés vizet öntünk alá, és pár percig hagyjuk még a tűzön, amíg összedolgozzuk. Amikor összeállt, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
    2. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomnak levágjuk a tetejét. A langyos töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat és a paprikákat. A töltött zöldségeket egy jénai tálba helyezzük, szorosan egymás mellé, hogy a ne szóródhasson ki belőlük a töltelék. Kevés vizet öntünk alá, nagyjából a paprikák egyharmadáig. A paradicsomból kiszedett, levágott részeket is beleszórjuk a tálba. Betesszük a sütőbe, és majdnem készre sütjük.
    3. A kefirt összekeverjük a tojásokkal, ráöntjük a már majdnem kész ételre, és még pár percig sütjük.

Megjegyzés

Ízlés kérdése, hogy ki milyen arányban csinálja paprikából, paradicsomból. Én a paradicsomot jobban szeretem benne, ezért abból többet szoktam rakni. A lényeg, hogy mindenki annyival számoljon, amennyi éppen elfér az edényében. Figyeljünk a hozzáadott vízzel, mert mire elkészül az ételünk, addigra annak fel kell szívódnia, el kell párolognia. Nem jó, ha tocsog.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin