Elkészítés: A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk és megfőzzük.
Miután megfőtt, egy mély edényben krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, a tojást és a fűszereket. Addig pürésítjük a krumplinyomóval, amíg szép homogén massza nem lesz.
Ha nem állna össze, maximum 1 evőkanál liszt mehet bele. Az eredmény egy nagyon lágy massza lesz.
Fogjunk maréknyit a masszából, tenyerünk segítségével lapítsuk el, forgassuk lisztbe, majd kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Az eredmény egy kívül ropogós, belül viszont puha *pogácsa* lesz.
Köretnek húsokhoz, kerti partikhoz vagy csak magában kiváló!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre