Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolgár krumplis pogácsa

MME MME
1 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk és megfőzzük.

Miután megfőtt, egy mély edényben krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot, a tojást és a fűszereket. Addig pürésítjük a krumplinyomóval, amíg szép homogén massza nem lesz.
Ha nem állna össze, maximum 1 evőkanál liszt mehet bele. Az eredmény egy nagyon lágy massza lesz.

Fogjunk maréknyit a masszából, tenyerünk segítségével lapítsuk el, forgassuk lisztbe, majd kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.

Az eredmény egy kívül ropogós, belül viszont puha *pogácsa* lesz.
Köretnek húsokhoz, kerti partikhoz vagy csak magában kiváló!

Megjegyzés

Eredeti bolgár recept. Ízvilága ismerős, mégis meglepő és új. Én pogácsának neveztem, de inkább a formája miatt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss