Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolero szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 45 dkg tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 7 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag italpor (szamóca, erdei gyümölcs, vagy ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A tésztához a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd adagonként elkeverve a sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A masszát magas falú tepsibe vagy tortaformában simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kivesszük és kihűtjük.
  3. A krémhez a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tésztára kenjük.
  4. A mázhoz a vízben felfőzzük a vaníliás pudingot a porcukorral, és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az italport. A tejfölös krém tetejére öntjük, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss