Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra keverjük (nem választjuk szét!). Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük, és a megsült forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb. 1 órára tegyük hűtőbe, jól hűljön le a sütink, és a tejfölös krém dermedjen rá.
Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük. Kézmelegre hagyjuk hűlni, belekeverjük az italporokat, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre