Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolero szelet II.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 nagy pohár /450g/ 20%-os tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 6 dl víz
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag italpor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra keverjük (nem választjuk szét!). Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük, és a megsült forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb. 1 órára tegyük hűtőbe, jól hűljön le a sütink, és a tejfölös krém dermedjen rá.

Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük. Kézmelegre hagyjuk hűlni, belekeverjük az italporokat, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető.

Megjegyzés

Finom, olcsóbb, gyors sütemény.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss