Van-e olyan étel a csokin kívül, amely segíti a boldogsághormonok termelődését? Olyanokra gondolok, amelyek nem hizlalnak!
Ha boldogsághormon alatt az endorfint értjük, akkor az élelmiszerek közül a kakaó az egyik legfontosabb, hasonló hatású anyagot tartalmazó alapanyagunk!
Az endorfin tulajdonképpen egy olyan, belülről jövő örömöt előidéző vegyület, amely az agyban termelődik. Hatására csökkenhet a fájdalomérzet, és boldogságélményt is képes előidézni. Tehát minden segíthet, amiben kakaó van. Hasonló hatása lehet a csilipaprikának és banánnak is.
A javaslatom: heti 2-3 alkalommal vagy „végszükség esetén” olvassz fel 1-2 evőkanál vízzel 2-3 dkg 70%-os kakaótartalmú csokit, karikázz fel egy kisebb banánt, és fogyaszd el, fondüként belemártogatva.
Persze, nem szabad elfelejteni, hogy ugyanezt a hatást idézi elő minden, amin nevetünk, vagy ami örömöt okoz nekünk. Akár sportolunk, akár egy vicces filmet nézünk, akár szerelmeskedünk, serkentjük az endorfintermelést!