Elkészítés: A szűzérmés sertéskarajt kicsontozom, a csontot félreteszem, egy csontleveshez ideális, ha nem használom fel azonnal, lefagyasztom. A karajt és a szűzérmét azonos számú szeletekre vágom, mindkettőt körben kissé bevagdalom, gyengén klopfolom, sózom, borsozom, állni hagyom.
A sertésvelőt citromos-ételízesítős vízben leforrázom, lehártyázom. A májat átöblítem, elkaparom, hozzáadom a velőhöz. Beleadom a tojást, a zúzott fokhagymagerezdeket. Sóval, borssal, majoránnával és csomborral ízesítem, alaposan összedolgozom. Ha túl híg lenne, igény szerint zsemlemorzsával szilárdítom.
Előveszem a befűszerezett karajszeleteimet, megforgatom őket lisztben, majd egy serpenyőben felhevített libazsíron hirtelen fehéredésig sütöm mindkét oldalát. Kiemelem a hússzeleteket a serpenyőből, egy lábasba teszem, felöntöm a borral, annyi vízzel, ami ellepi, ételízesítő hozzáadásával omlósan puhára párolom takaréklángon.
A fűszerezett szűzérmeszeleteket körbetekerem a szalonnaszeletekkel, hústűvel vagy fogvájóval rögzítem, zsírban rózsaszínűre sütöm, kevés borral és vízzel puhára párolom. Tálalásig melegen tartom.
Mindezek közben kevés zsíron ízlés szerint fűszerezve, kortynyi borral felengedve megpárolom a felszeletelt erdei gombámat, kellemes állagú raguvá.
A velős-májas fűszerekkel összedolgozott masszámból a hússzeleteim számával megegyező mennyiségű fasírtszerű pogácsát formázok, a maradék zsíron mindkét oldalán átsütöm.
Adagonként, tányérra tálalom. Hasábburgonyát sütök mellé, ezt adom a tányérra először, erre helyezem a sült-párolt karajszeletet, következik a velős-májas pogácsa, majd a tetejére a baconban sült szűzpecsenye. Az egészet meglocsolom a gombás raguval, aki kedveli, annak ketchuppal meglocsolom.
Frissen szeletelt paradicsommal, uborkával, ízlés szerinti savanyúval (káposztasaláta, csalamádé megy hozzá nálunk) tálalom.