Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bohém szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 tojásfehérje
  • 16 dkg kristálycukor
  • 3 dkg darált dió
  • 12 dkg finomliszt
  • A krémhez:
  • 12 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg darált, pörkölt dió
  • 3 dkg olvasztott csokoládé
  • 0,2 dl rum
  • A mázhoz:
  • 7 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet. 2 kikent, lisztezett tepsiben, kés segítségével egyenletesen elkenjük a tésztát. Mérsékelt tűzön világos barnára sütjük.

    A sütőből kivéve hosszában összesen 5-6 darabra felszeleteljük.

    Ha kihűlt, egymásra rakva a következő krémmel töltjük meg: a vajat a porcukorral és a tojással jó habosra keverjük, hozzáadjuk a darált, pörkölt diót, az olvasztott csokoládét és a rumot. Kifagyasztjuk, jégszekrénybe tesszük.

    A mázhoz felolvasztjuk a csokoládét, amikor nem túl meleg, hozzáadjuk az étolajat, jól elkeverjük, és áthúzzuk vele a szeleteket.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin