A lisztet, a cukrot és a felkockázott hideg vajat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle egy kerek tésztakiszúróval.
Egy muffin- vagy mini piteforma mélyedéseibe nyomkodjuk a kiszaggatott tésztát, majd kibéleljük nagyjából ugyanakkor kör alakúra vágott sütőpapírral, és megszórjuk szárazbabbal. Vaksütéssel kb. 10 percig sütjük, majd a "nehezék" nélkül további 2 percig. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben tálban összekeverjük a krémsajtot a porcukorral, a felvert habtejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime reszelt héjával.
A krémmel megtöltjük a kihűlt pitéket, végül friss bogyós gyümölcsökkel kirakjuk a tetetjét (málna, ribizli vagy áfonya) és friss mentával díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a bogyós gyümölcsös mini pite