Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bogyós gyümölcsös tartelette (mini pite)

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot és a felkockázott hideg vajat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle egy kerek tésztakiszúróval.
  3. Egy muffin- vagy mini piteforma mélyedéseibe nyomkodjuk a kiszaggatott tésztát, majd kibéleljük nagyjából ugyanakkor kör alakúra vágott sütőpapírral, és megszórjuk szárazbabbal. Vaksütéssel kb. 10 percig sütjük, majd a "nehezék" nélkül további 2 percig. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Közben tálban összekeverjük a krémsajtot a porcukorral, a felvert habtejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime reszelt héjával.
  5. A krémmel megtöltjük a kihűlt pitéket, végül friss bogyós gyümölcsökkel kirakjuk a tetetjét (málna, ribizli vagy áfonya) és friss mentával díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a bogyós gyümölcsös mini pite

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss