Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés torta liszt nélkül

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kivajazunk egy 22 cm átmérőjű, levehető aljú tortaformát.
  2. A tejet és a vajat addig melegítjük, amíg a vaj elolvad, majd folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a kukoricadarára (nagyon hamar besűrűsödik). Belekeverjük a cukrot, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, minden egyes tojás után jól megkeverve, végül belekeverjük a reszelt narancshéjat.
  3. Összekeverjük az őrölt mandulát, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tésztához, és addig keverjük, míg összeáll. A tésztát az előkészített tortaformába öntjük, és 160 fokon kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A sziruphoz a vérnarancs levét és a cukrot felforraljuk. Amíg a torta még meleg, a tetejébe fémnyárssal lyukakat fúrunk. A szirupot a tortára kanalazzuk (hamar be fogja inni). A tortát felszolgálás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.

GYORS ÉS ELRONTHATATLAN SÜTEMÉNYEK: 11 ISTENI BÖGRÉS RECEPT! >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>> 

9 BOMBAJÓ KEVERT SÜTI, HA CSAK EGY ÓRÁD VAN SÜTNI! >>> 

Megjegyzés

1 bögre = 3dl

Anna Olson receptje a Sütés című sorozatból/ Food Network - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss