Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés szőlőlepény

MME MME
8 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 1 kg vegyes szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl)
  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál vaj a formához
  • 2 evőkanál porcukor
  • Egyéb: kb. 24 cm átmérőjű sütőforma

Elkészítés

Előkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.

Elkészítés:
1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel. Apránként, kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a tejet. A tésztát kb. 20 percre hűtőbe, tesszük.
2. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát, beleöntjük a tésztát, és elosztjuk rajta a szőlőszemeket. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.
3. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük és kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 267 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss