Bögrés sütemény

default user icon
14 4.1/5
Bögrés sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 2 kis joghurt
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

    Elkészítés: Az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, majd jól összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Egy kis dióval vagy csokidarabokkal még finomabbá tehetjük.

Megjegyzés

Próbáljátok ki, mi nagyon szeretjük! A képen csokidarabokkal és dióval van elkészítve.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gere Lászlóné 2 évvel ezelőtt
Én ma csináltam meg és nagyon finom lett, nem is ragadt, igaz csak fél bögre cukor ment bele és nem négy tojás hanem 5. dió darabokkal szórtam meg, nagyon finom!!!!!!!!!!!!
Kiss Gigi 2 évvel ezelőtt
Nyugodtan lehet gyümölcsjoghurtot is használni, vagy akár tejfölt vagy kefírt. Én tegnap kefírrel készítettem el, a fele lisztet rozsliszttel, a fele cukrot pedig kókuszvirágcukorral helyettesítettem. Normál méretű tepsit használtam (kb 45 centi hosszú), 180 fokon kb 30 percig sütöttem. Finom lett, illatos és guszta, bár a teteje tényleg ragacsos egy picit, ez nem zavaró, még a munkahelyemre is hoztam belőle és nem ragadt rá a teteje az alufóliára. Evidens, hogy nem szabad nyitogatni a sütőajtót, amíg el nem kezd pirulni a teteje. Ha egyszer összeesett, hiába sütöd, szalonnás marad.
Nádudvari Ágota 3 évvel ezelőtt
Nekem nem sikerült. Hogy miért? Nem tudom:( Kissé folyósnak találtam a tésztát. Először beleöntöttem egy csatos kuglófszerű edénybe és arra lettem figyelmes, hogy kifolyik a résen a tészta. Majd gyorsan átöntöttem egy hagyományos kisebb méretű tepsibe, 30 percig sütöttem, már majdnem megégett a tészta, de a közepe nem sült meg. Hát ennyit a gyors sütiről:(
kiss-tóth anna 4 évvel ezelőtt
nagyon finom. már többször elkészítettem és mindig nagy sikere volt :)
Nagy Beatrix 6 évvel ezelőtt
Sziasztok. én most csináltam meg először,de nagyon tutin sikerült,az egyik felére megyet raktam,a másikra alma szeleteket.Egy jótanács amit anyukám súgott meg : 10percig nagy lángon süssétek,majd 5percig takarékon.Fontos,hogy negyed oráig ne nyisd rá az ajtót,mert akkor össze eseik a tészta.Negyed ora után megnézed,beleszúrsz egy fogpiszkálot a közepébe,ha rá ragad a tészta,még 5-10percig süsd.Lehet megkell forditani a tepsit,mert nekem pl a sütő belsejénél hamarabb megsül,de ez nem mindenkinek szól.Sok sikert;)
Dia 6 évvel ezelőtt
hát még nincs kész, de egyelőre nem vagyok meggyőzve... nem akar megsülni, amit belekóstoltam, olyan mint egy átmenet tészta és cukormáz között, ragadós és túl édes. és ha jól látom, nem én vagyok az első elégedetlen elkészítő, szóval nem igazán értem, miért kellett belerakni a bögrés sikerreceptek c kategóriába...
Dia 6 évvel ezelőtt
Nyuszi: biztos vagyok benne, h natúr, bár ezt a receptet még nem készítettem el, de ami muffint szoktam csinálni, abba is az kell. arról már nem is beszélve, h milyen lehet egy süti gyümölcsös joghurttal mondjuk... ;)
Tóth Anikó 6 évvel ezelőtt
a joghurt natúr joghurt?
Orbán Ottilia 6 évvel ezelőtt
Ragacsosodás és sületlenség:) ellen: mikor már kezd barnulni, meg kell szurkálni villával, hogy kibújjon a tésztába beszorult levegő és szépen megsüljön belül is. Nekem ez bevált. Megsült, szép, s finom lett.
Nagy Rita 7 évvel ezelőtt
Nekem ragacsos lett,a közepe nyers maradt egy kicsit.Szerintem baj van az arányokkal.Amúgy finom lehet.

Hasonló Receptek

Magazin