Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra. Az almákat meghámozom, kettévágom, kiveszem a magházukat. Ezután cikkekre vágom őket, és legyező formában bevagdosom, majd meglocsolom citromlével. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket a sóval kemény habbá verem. A sárgákat a cukorral és a vajjal elkeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport, a tejet, és így csomómentesre keverem, majd beleforgatom a habot. Ezt követően a kivajazott tepsibe fektetem a tésztát, rárakosgatom az almákat, és megkenem a tetejüket bőségesen baracklekvárral. Kb. 40 perc alatt készre sütöm 180 fokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre