Keress receptre vagy hozzávalóra

Bögrés répatorta

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • A tortához:
  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 bögre étolaj (+ a kenéshez)
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk fahéj
  • 1 tk só
  • 15 dkg dió vagy mogyoró
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg mazsola (rumba áztatott)
  • 50 dkg sárgarépa
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé
  • A díszítéshez:
  • marcipánlevelek

Elkészítés

    1. A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel összekeverjük. Ezután egy fakanállal összekeverjük alisztes és a tojásos keveréket. A masszához hozzáadjuk a darált vagy apróra vágott diót és a mandulát, a mazsolát és a megpucolt és lereszelt répát.
    2. Az újra összekevert masszát kiolajozott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a torta tetejét megnyomva a tészta rugalmasnak tűnik).
    3. A mázhoz összekeverjük a citromlét és a porcukrot. Ha kihűlt a torta, bevonjuk a citrommázzal, és marcipánlevelekkel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin