Bögrés répatorta

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre étolaj
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összedarabolva
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 50 dkg sárgarépa, kislyukú reszelőn lereszelve
  • A mázhoz:
  • porcukor
  • citromlé
  • A díszítéshez:
  • marcipán levélkék

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőgéppel jól összekeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egyesítjük. A masszához adjuk a diót, a mandulát, a mazsolát és a reszelt répát.

    Az újra összekevert masszát kiolajozott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük, majd 175 C-fokon, előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. Akkor megfelelő, ha a torta tetejét megnyomva a tészta rugalmasnak tűnik.

    Ha kihűlt, a répatortát citrommázzal bevonva kínáljuk, marcipán levelekkel díszítjük.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek