A meleg vízbe belekeverem a porélesztőt, a cukrot és a sót. Hozzákeverem a lisztet, olajat, fűszereket és villával jól összedolgozom.
Ha túl lágy lett a tészta, kis adagokban adok hozzá még lisztet, amíg megfelelő állagú nem lesz (nem ragad, nem szakad, ki lehet majd nyújtani).
Egy konyharuhával letakarva félreteszem, míg előkészítem a feltétet.
Vegyesen szoktam rárakni, ami épp itthon van, mehet rá bármi: virsli, kolbász, paradicsomkarikák, erős paprika, hagyma, stb., amit csak elbír egy pizza!
Lereszelem a sajtot. A melegszendvicskrémet elkeverem egy kevés sűrített paradicsommal vagy ketchuppal, hogy könnyen kenhető legyen.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, én kézzel szoktam csak széthúzogatni, nagyjából egyforma vastagra. Megkenem a melegszendvicskrémmel, rápakolom a feltéteket és a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre