Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés mézeskalács

MME MME
25 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük,  majd  kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.
  3. Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtotjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj,  ahogy  hül, szilárdul, ne süssük tovább! 

Megjegyzés

1 bögre = kb. 2,5 dl - A mézeskalács fűszerkeverék helyettesíthető fahéj és szegfűszeg keverékével fele-fele arányban. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss