Bögrés mákos

default user icon
26 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre mák
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • kis vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Összekeverem a lisztet a mákkal, hozzáadom a cukrot, majd a tejet, a tojást, és robotgéppel összekeverem. Kizsírozok és kilisztezek egy kisebb méretű, de magasabb szélű tepsit és beleöntöm a tésztát. Közepes lángon addig sütöm, amíg a teteje egy kissé megbarnul. Közben párszor megszurkálom, ha a tűre (villára) nincs ráragadva tészta, akkor már megsült rendesen.

Megjegyzés

Isteni finom, ízlés szerint lekvárral, különböző vajas krémekkel tölthető, vagy magába a tésztába tehető gyümölcs, mazsola, stb. Utóbbiakat érdemes először lisztben megforgatni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Karamazov Aljosa 3 évvel ezelőtt
Kitűnően sikerült elsőre, köszönöm!
Sztrucska Ágnes 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Én is tettem bele sütőport és meggyet is. Isteni :-)
Bedő Erika 3 évvel ezelőtt
Egyszerű és finom!
Meszler Zsófia 3 évvel ezelőtt
1 csomag sütőpor mindenképp kell a tésztába, különben elég \"masszív\" lesz, + én 1 db almát is szoktam reszelni bele!
szmszmszm 4 évvel ezelőtt
Fél bögre cukorral nekem jobban ízlett.
Pásztor Viktor 4 évvel ezelőtt
Én mákkal és meggyel szeretem leginkább. A meggyet a végén kell beletenni, miután lecsöpögtetted és megforgattad lisztben! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Schlegl Agota 5 évvel ezelőtt
Én is el fogom készíteni és majd teszek fel képet. A problémám annyi némelyik hozzászólással, hogy hülyének nézik, a kezdő sütőket. Kérem szépen nem mindenkinek adatott meg nagymama, anyuka hogy tudjon mások számára alapvető dolgokat és szerintem semmi probléma nincs azzal ha kérdez. Biztos én is tudnék min szörnyülködni...nem mindenki tudhat mindent...ha nincs ki megtanítsa elmondja persze hogy nem tudja...honnan kéne tudnia... A receptírónak köszönöm a receptet. A párom imádja a mákot minden formában. :-)
szmszmszm 5 évvel ezelőtt
Jmo, nem tudom, hány évesen kezdtél sütni, de aki kérdezte, az is lehet, hogy csak 8-10 éves, azért nincs még tapasztalata a sütésben (csak a netezésben). Kedve viszont láthatóan van, ne vegyük el! ;-)
Juhász Olga 5 évvel ezelőtt
Ja, és nekem teljesen egyértelmű, hogy a vaj a tepsi kikenéséhez kell, mégha a receptíró a leírásban már zsírozásnak hívta. Ami zsírozás is, csak épp vajjal vagy margarinnal. Vagy éppen sütőpapír is tehető alá, mielőtt valaki megkérdezné...
Juhász Olga 5 évvel ezelőtt
Aki saját kútfőből nem tudja eldönteni, hogy le kell-e darálni a mákot, az inkább ne süssön. Kiváncsi vagyok, hogy vajon mibe teszi bele a mákot darálás nélkül? Nem tudom, mi lenne, ha egyesek gondolkodnának.

Hasonló Receptek

Magazin