Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bögrés-mákos szőlővel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 25 dkg fehér szőlő
  • vaníliás porcukor (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot és a tejet. Ezután csomómentes, egynemű tésztává keverjük.
    2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett szőlővel, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
    3. Ha elkészült, kihűtjük, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel 3x5 vagy 4x4 darabra vágjuk. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

A bögrés-mákos tetejét megszórhatjuk szederrel, áfonyával, alma- vagy körtedarabokkal, dióval, mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel, stb.

Liptai Zoltán receptje/ Fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin