Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bögrés mákos kevert sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 bögre kefir
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt (+ a tepsihez)
  • 1 bögre vaj (+ a tepsihez)
  • 1 bögre mák (darált)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk mák (darált)

Elkészítés

    1.  A tojást, a kefírt és a cukrot egy tálba öntjük, és összekeverjük, majd a lisztet, az olvasztott vajat, a mákot és a sütőport is hozzáadjuk, úgy, hogy mindegyik hozzávalóval simára keverjük a tésztát.
    2. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, majd, ha a tűpróba siekrült, kivesszük a sütőből és egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A hidegen tartott habtejszínt, jéghideg haberővel felverjük, majd, amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a mákot.
    4. A mákos tejszínhabot egyenletesen a teljesen kihűlt piskótánk tetejére kenjük, és tálaljuk.

    MÁKOS-SZEDRES SAJTTORTA>>> 

    MÁKOS NUDLI POFONEGYSZERŰEN>>> 

    CITROMOS-PUDINGOS MÁKOS SZELET>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin