Keress receptre vagy hozzávalóra

Bögrés kefires piskóta

Hozzávalók

  • 1 bögre kefir
  • 1 bögre olaj
  • 2 bögre cukor
  • 3 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)

Elkészítés

    1.

    Feltörtjük a tojást, majd egy tálban összekeverünk minden hozzávalót a meggyen kívül: a kefirt, az olajat, a cukrot, a lisztet, a tojást, a vaníliás cukrot és a sütőport.

    2.

    Robotgéppel alaposan összekeverjük, míg sűrű masszát nem kapunk.

    3.

    Lecsöpögtetjük a meggybefőttet, majd kivajazzuk és kilisztezzük a tepsit.

    4.

    A tepsibe öntjük a tésztát, majd rádobáljuk a meggyszemeket úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson.

    5.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

Legtöbbször meggybefőttel vagy friss őszibarackkal szoktam csinálni, de bármit bele lehet tenni. Friss gyümölcsöt, csokit, kakaót, mandulát, kókuszreszeléket, citromot... stb. Ha teljes kiőrlésű liszttel csináljuk (pl. Graham), akkor jót tesz neki 1 kk szódabikarbóna és egy kicsit több folyadék. A végeredmény egy nagyom omlós, friss piskóta lesz.

gaspaka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Bögrés kefires piskóta recept?


Magazin