Bögrés kefires piskóta

Hozzávalók

  • 1 bögre kefir
  • 1 bögre olaj
  • 2 bögre cukor
  • 3 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)

Elkészítés

    1.

    Törjük fel a tojást, majd egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót a meggyen kívül: a kefirt, az olajat, a cukrot, a lisztet, a tojást, a vaníliás cukrot és a sütőport.

    2.

    Robotgéppel alaposan keverjük össze, míg sűrű masszát nem kapunk.

    3.

    Csöpögtessük le a meggybefőttet, majd vajazzuk és lisztezzük ki a tepsit.

    4.

    A tepsibe öntsük bele a tésztát, majd dobáljuk rá a meggyszemeket úgy, hogy mindenhova jusson.

    5.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

Legtöbbször meggybefőttel vagy friss őszibarackkal szoktam csinálni, de bármit bele lehet tenni. Friss gyümölcsöt, csokit, kakaót, mandulát, kókuszreszeléket, citromot... stb. Ha teljes kiőrlésű liszttel csináljuk (pl. Graham), akkor jót tesz neki 1 kk szódabikarbóna és egy kicsit több folyadék. A végeredmény egy nagyom omlós, friss piskóta lesz.

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin