A bögrés kakaós-kókuszos kevert sütemény hozzávalóit egy tálba öntjük, és robotgéppel összekeverjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
A porcukrot, a vizet, a keményítőt és a kakaóport egy kis lábasba tesszük. Kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a vajat és a rumot, és visszatesszük a lángra. Addig főzzük kevergetve, míg szép, nyúlós lesz a csokimáz.
A mázat a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk. A tálcát kissé megrázogatjuk, hogy szépen elterüljön rajta. Késsel ne maszatoljuk.
Tegyük hűtőbe, amíg teljesen megdermed. Abögrés sütit kockákra vágva, kókuszreszelékkel megszórva kínálhatjuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a kakaós kókuszos kevert süti bögrésen!
Egy kis gyors süti,ami nagyon finom. Persze ez is egy egytojásos csodasüti. Természetesen csokoládéval is bevonhatjuk. Nagyon gyors és finom süti! - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!