Bögrés-almás sütemény

default user icon
8 2.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg alma
  • 6 tojás
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 3/4 bögre olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szamosi györgyi 4 évvel ezelőtt
Kipróbáltam :) istenien sikerült...
Sándor Renáta 4 évvel ezelőtt
Hali! Én is megcsináltam és nagyon fincsi lett, köszi a receptet:)
Szabó Kriszti 5 évvel ezelőtt
Finom lett, bár tényleg elég bele egy bögre cukor. Én is tettem bele reszelt citromhéjat és vaniliás cukrot is. Gyorsan elkészül. Még a papagájunknak is ízlett :))
Petrik Ildikó 6 évvel ezelőtt
nagyon isteni volt. Én változtattam a recepten: csak egy bögre cukrot raktam bele, diót, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát.
Nemesné Venczel Szilvia 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom süti! ÉN nem változtattam rajt semmit.Így finom!!
Paintballer Ezredes 6 évvel ezelőtt
Én tortaformában készítettem, mivel kicsi a forma így feleztem a hozzávalók mennyiségét, még a sütőport is. Úgy gondolom tökéletesen sikerült. Gusztusos, finom, nem tudtam megállni h melegen kóstolgassam. :)) Viszont legközelebb megpróbálom kevesebb cukorral, vagy több és savanykásabb almával mert túl édesnek érzem, és ez elnyomja az almaízt. Javaslatom mindenkinek: dióval tényleg finom és az almát ne sajnáljátok belőle! :D Köszi a receptet!
Viktória 6 évvel ezelőtt
Én nem vagyok egy nagy almássüti rajongó, elve az almáért nem vagyok oda. Most mégis megcsináltam, és hűűű, ez nagyon finom! Én nem diót tettem bele, mint az előző hozzászóló, hanem kis citromhéjat, meg vaníliát, illetve tálalásnál vaníliaszósszal is lecsurgattam kicsit. Egy észrevételem van: az én ízlésemnek kicsit túl édes, de ettől függetlenül tényleg nagyon finom! Attól is féltem, hogy nehéz lesz a tésztája, de nem, olyan könnyű lett, mint a pihe!
Laatosné Radnits edit 8 évvel ezelőtt
Tegyél a tésztába apróra vágott diót is !! Próbáld ki !! Nagyon fincsi sütemény és nagyon egyszerű!!! Üdv Anyócácska

Hasonló Receptek