Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés almás muffin

5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrokat a tojásokkal habosra (világosra) kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipet sót, majd eldolgozzuk benne a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kb. 5*5 milliméteres kockákra vágjuk (lehet nagyobb / kisebb is, ahogy sikerül - vagy ha ahhoz van kedvünk, akkor a le is reszelhetjük). Beleforgatjuk a tésztába.

A masszánkat muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk, úgy 3/4-ig töltve azokat. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis kristálycukorral.

175⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Figyeljük, hogy aranybarna legyen a tetejük, mert ha sötétebb lesz, megéghet a cukor a tetején.)

Megjegyzés

A mértékegység a tejfölös pohár - csurig töltve. :) Nekem ebből 20-24 db, átlagos méretű muffin szokott kijönni. Remek recept a megfáradt (akár többfajta) alma eltüntetésere. Egészségre vágyók a liszt felét lecserélhetik 1 pohár rozslisztre vagy 1,5 pohár zabpehelyre.

Az alaprecept az alma-fahéj kombó mellett szinte bármivel működik (dió-mazsola-rum / banán / narancshéj-csoki / kókuszreszelék-kakaópor). - rkluca

Ezek is érdekelhetnek

Friss