Keress receptre vagy hozzávalóra

Bögrés almás muffin

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 pohár cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis csipet só
  • 0,25 pohár olajvagy olvasztott vaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt
  • 3-4 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor a szóráshoz
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A cukrokat a tojásokkal habosra (világosra) kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipet sót, majd eldolgozzuk benne a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.

    Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kb. 5*5 milliméteres kockákra vágjuk (lehet nagyobb / kisebb is, ahogy sikerül - vagy ha ahhoz van kedvünk, akkor a le is reszelhetjük). Beleforgatjuk a tésztába.

    A masszánkat muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk, úgy 3/4-ig töltve azokat. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis kristálycukorral.

    175⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Figyeljük, hogy aranybarna legyen a tetejük, mert ha sötétebb lesz, megéghet a cukor a tetején.)

Megjegyzés

A mértékegység a tejfölös pohár - csurig töltve. :) Nekem ebből 20-24 db, átlagos méretű muffin szokott kijönni. Remek recept a megfáradt (akár többfajta) alma eltüntetésere. Egészségre vágyók a liszt felét lecserélhetik 1 pohár rozslisztre vagy 1,5 pohár zabpehelyre.

Az alaprecept az alma-fahéj kombó mellett szinte bármivel működik (dió-mazsola-rum / banán / narancshéj-csoki / kókuszreszelék-kakaópor).

rkluca
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin