Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bögrében sült almás kalács

Hozzávalók

  • 1 darab alma (piros)
  • 37,5 dkg finomliszt
  • 1 tasak élesztő (instant)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg lágy vaj
  • 2 dl tej

Elkészítés

    1. Az alma kivételével a hozzávalókat kenyérsütőgépbe adagoljuk (először a folyékonyakat), majd elindítjuk a dagasztó-kelesztő programot (amelyik a végén nem süt).
    2. Az almát felszeleteljük, a piros héjú részből 6 tetszőleges mintát kivágunk és a sütik tetejére tesszük, a többit apróra daraboljuk, és amikor a gép programja engedi, a hangjelzésére a tésztára öntjük.
    3. A masszát 6 kivajazott bögrébe adagoljuk, tetejükre tesszük az alma díszeket, a bögréket tepsibe állítjuk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Melegen az igazi! 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin