Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bográcsos székelykáposzta

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 25 főre:
  • 3 kg lapocka
  • 3,5 kg savanyú káposzta
  • 1 pár házikolbász
  • némi füstölt dolog, ha akad a háznál
  • fél kg hagyma
  • fűszerpaprika (kb. fél deci)
  • bors
  • némi zsiradék

Elkészítés

    Elkészítés: A tüzet jól megrakjuk :). Egy kevés zsiradékon (zsír vagy olaj) az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Amikor már üveges, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd beleszórjuk a kockára vágott húst és füstölt húst, kavarunk rajta egyet, és kevés vízzel feleresztjük. Továbbiakban, mint pörköltet készítjük, azaz zsírjára lepirítjuk, majd újból egy kis vizet adunk hozzá. Amikor már a hús megpuhult, beletesszük a karikára vágott kolbászt is. Majd a káposztát megkóstoljuk és igény, illetve szükség szerint az egészet vagy egy részét átmossuk vízzel, és ráöntjük a húsra. Kb. 15 percet még főzzük a káposztával. Tálalás tejföllel és friss fehér kenyérrel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

scsaba66
Az alapötlet hibátlan, de nálam - 15 perc nem lett volna elég a pörkölt és a káposzta összefőzésére, ezért a káposztát saját levében kb fél óráig előfőztem, - 2kg lapocka+25 dkg füstölt bordaszél+3 kg savanyú káposzta 10 ember ebédjét adta ki.
barthalaci
Everibodry! Ha én hordós káposztával készítek 1 ételt, ahhoz nem kell fokhagmát és köménymagot adnom, az már a saját készítésű káposztámban benne foglaltatik :)
fuleskutya
Bocsánat jogos, de még ráadásul egy kis köménymag is dukál... Köszi!
kokmar
Én a székelykáposztába még szoktam egész fokhagymákat rakni és pár babérlevelet.

Hasonló Receptek

Magazin