Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bográcsos pincepörkölt

Hozzávalók

  • 4 fej hagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db sertéscsülök (kb. 1,5 kg)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg marhalábszár
  • 3 ek édes-nemes paprika
  • 2 kg újburgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • bors

Elkészítés

    1. Az olajat lábosban felforrósítjuk, és megpárolunk rajta 1 fej felaprított hagymát. Hozzáadjuk a darabokra vágott marhahúst, és fedő alatt kb. 1,5-2 órát pároljuk.
    2. Felaprítjuk a többi hagymát is. Felkockázzuk a szalonnát, bográcsban kisütjük a zsírját, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a kétféle sertéshúst felkockázva. Megpirítjuk, majd hozzákeverjük az édes-nemes paprikát. Aláöntünk kb. 3 dl vizet, és a húst majdnem teljesen puhára főzzük kb. 1 óra alatt. 
    3. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a kétféle paprikát, a marhahúst a szaftjával együtt, valamint a megtisztított és felkockázott burgonyát. További kb. 30 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Megjegyzés

Demeter Endre, a DemetErvin tulajdonosának ajánlata vörös húsos fogásokhoz:

"Sertésből készült ételekhez egy hordós szárazbort, a Furmintot ajánlanám, vagy a dűlősök bármelyikét, mert a hordóban történő spontán erjesztés, majd finomseprőn való érlelés a vulkáni talajok mineralitásával nagyon komoly beltartalmat nyújt, ami könnyedén társítható vörös húsokkal is."

Keressétek a DemetErvin Pincészet standját a 25. Budapest Borfesztiválon!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin