Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsos halászlé

45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Bográcsba teszem a zsírt, a halzsírt, a megtisztított és vékony szeletekre vágott vöröshagymát, kissé párolom, majd csipetnyi sóval és az őrölt pirospaprika felével megszórom. Felöntöm kb. 0,5-1 dl vízzel, hagyom felforrni, és zsírjára sütöm /ezáltal a paprika megtartja szép piros szinét/.

A tűzről levéve hozzáadom az előzőleg már besózott halszeleteket, az ikrát, a paradicsomot és a paprikát, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, beleöntöm a bort, hozzáadom a sűrítményt és a leveskockát, újra felforralom, rászórom a maradék őrölt paprikát, lassú forralással, a bográcsot csak rázogatva készre főzöm kb. 20 perc alatt.

Friss fehérkenyérrel és a főzéshez is használt borral kínálom, mivel a mondás szerint nem jó a hal harmadik vízében...

Megjegyzés

Amíg a kertben tevékenykedünk vagy pihenünk, addig elkészül a tartalmas halászlé is. Ikra, halzsír nélkül készítve kínálhatjuk gyufatésztával /bajai jellegű/, vagy második fogásként túrós csúszával. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss