Keress receptre vagy hozzávalóra

Bográcsos halászlé

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg konyhakész ponty szeletelve
  • 50 dkg ikra
  • 25 dkg halzsír
  • 2-3 evőkanál halsűrítmény
  • 2 db halászlékocka
  • 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál tört chilipaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 0,5-1 dl jó minőségű vörösbor
  • 2-3 evőkanál pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: Bográcsba teszem a zsírt, a halzsírt, a megtisztított és vékony szeletekre vágott vöröshagymát, kissé párolom, majd csipetnyi sóval és az őrölt pirospaprika felével megszórom. Felöntöm kb. 0,5-1 dl vízzel, hagyom felforrni, és zsírjára sütöm /ezáltal a paprika megtartja szép piros szinét/.

    A tűzről levéve hozzáadom az előzőleg már besózott halszeleteket, az ikrát, a paradicsomot és a paprikát, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, beleöntöm a bort, hozzáadom a sűrítményt és a leveskockát, újra felforralom, rászórom a maradék őrölt paprikát, lassú forralással, a bográcsot csak rázogatva készre főzöm kb. 20 perc alatt.

    Friss fehérkenyérrel és a főzéshez is használt borral kínálom, mivel a mondás szerint nem jó a hal harmadik vízében...

Megjegyzés

Amíg a kertben tevékenykedünk vagy pihenünk, addig elkészül a tartalmas halászlé is. Ikra, halzsír nélkül készítve kínálhatjuk gyufatésztával /bajai jellegű/, vagy második fogásként túrós csúszával.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin