Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Boeuf bourguignon (burgundi marharagu)

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,8 kg márványozott marhahús (lábszár, stefánia)
  • 1 liter száraz, testes vörösbor
  • 4 szép szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg aprófejű csiperke
  • 15 dkg gyöngyhagyma vagy sonkahagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 babérlevél
  • feketebors
  • 25 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: A húst 4x4 centis kockákra vágjuk, és kevés olajon, forró serpenyőben elősütjük úgy, hogy a húskockák ne érjenek össze.

    A bort az apróra vágott vöröshagymával, a póréhagyma felével, 3 gerezd fokhagymával, a petrezselyemmel, a babérral, a kakukkfűvel feltesszük főni kis lángon, felére beforraljuk kb. 25-30 perc alatt, majd leszűrjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, és cserépedénybe tesszük a felkockázott szalonnával, a gombával és gyöngyhagymával együtt. Rátesszük a húsokat, és a leszűrt borredukciót ráöntjük.

    Sütőpapírral lefedjük, rátesszük a cseréptál fedelét, és 160 fokos sütőben 3-4 órát sütjük. Főtt kifliburgonyával vagy újburgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin