Elkészítés: A húst 4x4 centis kockákra vágjuk, és kevés olajon, forró serpenyőben elősütjük úgy, hogy a húskockák ne érjenek össze.
A bort az apróra vágott vöröshagymával, a póréhagyma felével, 3 gerezd fokhagymával, a petrezselyemmel, a babérral, a kakukkfűvel feltesszük főni kis lángon, felére beforraljuk kb. 25-30 perc alatt, majd leszűrjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, és cserépedénybe tesszük a felkockázott szalonnával, a gombával és gyöngyhagymával együtt. Rátesszük a húsokat, és a leszűrt borredukciót ráöntjük.
Sütőpapírral lefedjük, rátesszük a cseréptál fedelét, és 160 fokos sütőben 3-4 órát sütjük. Főtt kifliburgonyával vagy újburgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre