Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boeuf bourguignon (burgundi marharagu)

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A húst 4x4 centis kockákra vágjuk, és kevés olajon, forró serpenyőben elősütjük úgy, hogy a húskockák ne érjenek össze.

A bort az apróra vágott vöröshagymával, a póréhagyma felével, 3 gerezd fokhagymával, a petrezselyemmel, a babérral, a kakukkfűvel feltesszük főni kis lángon, felére beforraljuk kb. 25-30 perc alatt, majd leszűrjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, és cserépedénybe tesszük a felkockázott szalonnával, a gombával és gyöngyhagymával együtt. Rátesszük a húsokat, és a leszűrt borredukciót ráöntjük.

Sütőpapírral lefedjük, rátesszük a cseréptál fedelét, és 160 fokos sütőben 3-4 órát sütjük. Főtt kifliburgonyával vagy újburgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss