Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bodzazselé

default user icon

Hozzávalók

  • 12 db bodzavirág
  • 1 db lime
  • 1 l natúr almalé
  • 40 dkg befőzőcukor (3:1 arányú)

Elkészítés

    1. A lerázott bodzavirágok szárát ollóval levágjuk. A lime levét kifacsarjuk. A virágokat egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk az almalével és ízlés szerint lime-lével, majd folpakkal letakarva a hűtőbe tesszük 24 órára. Közben időnként átforgatjuk.
    2. Másnap egy edényre apró lyukú szűrőt helyezünk. Beleöntjük a virágokat, és fakanállal jól kinyomkodjuk. A lecsepegett folyadékot a befőzőcukorral együtt erős tűzön, kevergetve felforraljuk, majd folyamatos keverés közben bugyogva főzzük 3-4 percig.
    3. Végül 4 db 2,5 dl-es üvegbe töltjük. A lezárt csavaros üvegeket a fejükre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    TOP 10 BODZÁS FINOMSÁG, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED! >>> 

    A SZÖRPTŐL A PALACSINTÁIG: 11 ZSENIÁLIS BODZÁS FINOMSÁG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin