Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db bodzavirág
  • liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A bodzavirágot öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le.

    Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

    Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a tésztába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra, sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.

    Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin