Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzavirág palacsintatésztában

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virágokat lerázzuk. A keményítővel elvegyített lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a tojást. Habverővel összedolgozzuk, és 4 cl ásványvízzel lazítjuk. Ha a massza túl sűrű, 1-2 ek ásványvízzel hígítjuk.
  2. Egy kisebb lábosban addig hevítjük az olajat, amíg a beledugott fakanál nyele körül kis buborékok keletkeznek.
  3. A palacsintatésztát átkeverjük, és belemártunk egy bodzavirágtányért a száránál fogva. A felesleges tésztát lecsepegtetjük, és a bundás virágot aranybarnára sütjük a forró olajban. Végül habszedőkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlőre tesszük.
  4. Ugyanígy a többi virágtányért is megsütjük, illetve leitatjuk. Még melegen rászitáljuk a porcukrot, és azonnal tálaljuk.

Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában >>>

Bodzás palacsinta eperrel >>>  

Megjegyzés

Próbáld ki ezt a 4 adagos receptet, ha gyerekkorodban nem lested el a vidéki nagyidtól! - MME
Eperfagylalttal különösen finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss